Monday, January 9, 2012

Hepi Besday To Adik,Kini 2 Tahun Sudah



gambar ini dirakamkan oleh hp umie pada 09 Jan 2010 bertempat atas katil hospital Tunku Jaafar,Seremban..hari ini sikecil berpipi merah yang lahir secara normal dengan berat 3.3 kg itu sudah pun genap 2 tahun usianya.sekejap sungguh masa berlalu..cabaran semasa mengandungkan adik(umie kena diabetes semasa mengandung sampai kena masuk wad untuk jumpa pakar pemakanan..huhu,sedih saat itu) kini berbayar kerana adik selamat dilahirkan dan sihat walafiat.(adik dilahirkan jam 8.00 malam)

doa umie..moga adik jadi anak solehah dan berjaya dalam hidup dunia akhirat.amin


pssssssssst...hari ni genap 2 tahun.target BF sampai 2 tahun je.ingat nak 'putuskan Bf' tapi masih terfikirkan dengan cara apa.adakah dengan minyak cap kapak,bawang putih atau pun sirap ros merah?hehe (tak paham kalu..diam2 je la)

13 comments:

Puan tia said...

wahhh sama date ngan anak kita.. :) happy birday 2 anak u ok..!! semoga panjang umur dan dimurahkan rezki.. amin..

Irfa said...

Tia..
oh yer ?boleh la potong kek sesama hehe..anyway.hepi bday utk anak awak jugak

misya said...

selamat hari lahir adik,jgn noty2 yer

Yellow said...

mm tak tahu la irfa, mmm anak aku semua berenti sendiri dekat dekat @ tahun... hehehe abih la ko lepas ni, kompom badan naik sebab dah tak BF.. hehehe

Irfa said...

Misya..
'shaye gud girl la acik':)

Yellow..
si hero dulu pakai bawang putih je.
ala aku ni bf pun badan naik gak camner tu?huhu

Zurina Hj.Zainal said...

happy bday adik....sebaya dgn anak saya...harris...semoga menjadi anak yg soleh....amin....

Aidah said...

Happy birthday adik. teruskan kecomelan tu ya. Akak paling suke cium bau kepala baby, harummm sangat.

Fida Ghazi said...

kalau try lumur kopi pahit ok tak?

happy 2nd bday adikkk!

Zue AnnaLeeya said...

hepi utk adik...
jd anak yg baik tau...
jgn nakal2....

akak dlu letak sirap tuh byk2, pastuh ckp darah byk... ummi sakitla klu adik neneng.... Alhamdulillah, pastuh anak akak takmo dah... hehehe....

yani-pali said...

akk sama harijadi ngan yani la...9 Jan kan????

Irfa said...

ZURINA..
thks :)

KAK AIDAH..
saya suka bau mulut baby..wangii je

FIDA..
kopi pahit?nanti aku masuk dalam list petua yer

ZUE..
samalah dgn anak no2 dulu letak sirap tapi dai ambik kain sapu..
pastu selamba isap balik.huhu
terlebih cerdik..bagi bawang putih lama2 berenti itupun 2 tahun 2 bulan baru stop

YANI..
yer ke?hepi bday utk yani jugak la

Rai said...

happy birthday budak kenit..

rupanya kenit sebaya dengan damia anak aku yg no 2..hehe..

aku cuba macam2 kurang berjaya.. lastnya mak mertua aku ambikkan air..sapu dgn bagi aqil minum..

Irfa said...

RAI..
pertama-tama aku pelik nama komen ko masuk spam?tak paham aku

sebaya tahun ke sebaya bulan atau sama besday?

air apa mil ko buat?